31-10-2021

Efterår

Efteråret er en farveprægtig tid, som det kan ses på billedet, er Karens Hus haveområdet også trådt ind i denne - for vores breddegrad - tredje årstid. Naturen begynder at indstille sig på den kommende vinter, men samtidig er det også høsttidens sæson, en tid til at nyde årets æbler, bær eller kigge på svampe i haven og i det tilstødende skovparti.

Citat:

"Elsker træerne, indtil bladene falder af, og opfordre dem til at prøve igen næste år", - Chad Sugg.

Med lidt held får vi besøg af en trækfugl - eller to - som forsigtigt og i god afstand af os mennesker, pusler rundt i vores område, finder nogle insekter eller bær, får en lille tår vand i et af vores vandbassiner, inde trækket igen går sydover. Velkommen tilbage til foråret.

Vores egern har også travlt med forberedelser til vinteren, der skal samles forråd, og slåskampe ved egetræet i baghaven, er en tilbagevendende begivenhed, som kan iagttages, uden at de involverede egern overhovedet ænser os nysgerrige tilskuere, for dem drejer det sig om liv eller død, når vinterens forråd af agern skal sikres.

Regn, rusk, blæst, tøsne og de første nætter med frost, byder efteråret på for dyr og planter, og vi mennesker finder huer, handsker og det varme undertøj frem. Vi mennesker går jo ikke i vinterhi, ligesom nogle insekter, pindsvin og havens mus gør det.

Lige så smukt efteråret kan være, lige så omskifteligt er det også. Den ene dag strålende sol fra en dybblå himmel, dagen efter lægger tågedisens dråber sig tungt til rette på havens planter uden intentioner om at flytte sig. Et kærkomment vandtilskud for årets sidste aktive insekter.

Varmt tøj er nødvendigt på denne årstid, inden turen igen går forbi Karens Hus til endnu en dag i haven, for der er altid arbejde der skal gøres, ude som indenfor uanset vejrets fremtoning.

Efterårs citater:

"Efterår har altid været min yndlingssæson. Den tid, hvor alt brister med sin sidste skønhed, som om naturen havde sparet op hele året til den store finale", - Lauren DeStefano, Visne.

"Så længe der er efterår, har jeg ikke nok hænder, lærred og farver til at male den skønhed, jeg ser", - Vincent van Gogh.

"Efteråret er så forelsket i solnedgange, at det maler et på hvert enkelt blad", - Massimo Lo Pilato.

Venlig hilsen Webmaster

Eva T A