Agendaforening Nordvest kalender

Såfremt intet andet fremgår, så er alle arrangementerne gratis. Frivilligt bidrag til traktementer modtages. 

Kommende arrangementer

Dato: Torsdag den 28.9. kl. 17-19.

Tur: Se og hør om eksisterende og kommende natur i Lersøparken og hvordan biodiversiteten bliver større. De præsenterede synspunkter udgår fra stor faktuel viden om området, og personlige overvejelser om mulighederne vil blive nævnt undervejs.

Fra starten udpeges parkelementerne. For eksempel foldbanerne, skråningen øverst på den store græsplæne, hvor der kan laves lav blomstereng, stedet, hvor der er planlagt en kunstig sø med konstant vandspejl, hvor to store træer tænkes fældet. Ved asfaltstien langs skolehaverne, ønsker HOFOR en stor betonkonstruktion til vand fra Bispebjerg Bakke.

På den videre tur vil vi komme til lidt hemmelige steder og høre om nye muligheder på vej. Turen kan så slutte på Bispebjerg Bakke over for den nye indkørsel til hospitalet.

Eventyrlystne og adrætte kan evt. fortsætte med Jørgen på ”Slangens” område (Bjørn Nørgårds byggeri) ad det gamle banetracé, hvor Hareskovbanen kørte borgerne ud til naturen.

Guide: Ved biolog Jørgen Martinus, medlem af arbejdsgruppe om Lersøparken i Områdefornyelse Bispebjerg Bakke.

Sted: Mødested ved statuen overfor Bispebjerg Hospitals gamle hovedindgang, Bispebjerg Bakke 23.

Tilmelding: Gerne tilmelding til Jørgen på 28880252 eller Tom på 26538091.

Torsdag 12.10 kl. 16-18 (solnedgang ca.18.20).

Indgang ad den første låge i hækken fra den første sti ned i Lersøparkens åbne område til højre, når du følger Bispebjerg Bakke fra Tagensvej. (vi sætter skilte op!)

Kom og få inspiration til hvad du selv kan gøre for biodiversiteten. Efteråret er tid for at lægge gode planer!
I skolehaven på Bispebjerg er der plads til både børnenes havelodder og til gode forhold for mange
insekter, som bestøver planterne. Kom med på en gratis rundvandring i det store område, hvor fokus vil være at fremvise eksempler på små og nemme løsninger til at øge biodiversiteten hjemme i sin have/i byrummet/på altanen. Det kan være at efterlade små grenbunker/lave kvashegn, lade de gamle træer stå/ efterlade hule stængler mm. Vi kommer også ind på flagermus og larver af næsehornsbille.

Vi slutter aftenen af rundt om bålet, hvor vi snakker om biodiversitet over en kop mynte/brændenældete over bålet. Hvis det regner, slutter vi jo ikke ved bålet, men indendørs.
Guider: To af skolehavens erfarne undervisere Anne og Trine guider os.
Arrangeret af Agendaforening Nordvest for Bispebjerg Lokaludvalg
Kontakt: joergensen.tom@gmail.com

Find vej til Agendaforeningen i Karens Hus ved hjælp af kortet herunder.