Tidligere arrangementer 

September 2023.

Torsdag 28.9. kl. 17-19.

Tur: Se og hør om eksisterende og kommende natur i Lersøparken og hvordan biodiversiteten bliver større. Eventyrlystne og adrætte kan evt. fortsætte med Jørgen på ”Slangens” område (Bjørn Nørgårds byggeri) ad det gamle banetracé, hvor Hareskovbanen kørte borgerne ud til naturen.

Guide: biolog Jørgen Martinus, medlem af arbejdsgruppe om Lersøparken i Områdefornyelse Bispebjerg Bakke.

Tirsdag 5.9. kl. 19.45 eller tirsdag 12. september kl. 19.30.

Tur: Er der flagermus i Lersøparkens eller nærområdets træer?

Kom med ud og vær med til at lytte efter dem ved hjælp af særligt udstyr, som omsætter deres ultralyd-signaler til hørlig lyd.

Levestederne for dette flyvende pattedyr er omfattet af lov om beskyttelse.

Guide: biolog Lars Clark fra foreningen Grøn Hverdag.

November 2022.

Tirsdag 22.11. kl. 15. Gratis og åbne for alle. Claus Laage-Thomsen vil fortælle om håndens arbejde i relation til forståelse af vikingernes verden.

Claus har erfaringer som aktiv i Vikingeskibsmuseets bådelaug og sejlads med Havhingsten. Den Nordiske klinkbyggede båd, som er en direkte efterkommer af vikingetidens både er nu blevet godkendt af UNESCO som umistelig kulturarv. Hvad er betydningen for os i nutiden at vikingetidens bygningsteknik rekonstrueres og bevares for eftertiden?

(Arrangementet er bevilget af Bispebjerg Lokaludvalg).

Tirsdag 8.11. kl.19 -"21": Gratis foredrag v. historiker Svend Ole Nielsen. Hvorfor ser bydelen Bispebjerg ud som den gør?Vi vil se på fotos og illustrationer af de forandringer, der er sket på det bebyggelsesmæssige område de sidste 100 år; og med hovedvægten på de sidste 50 år. Hvad er det for en slags bygninger der brydes ned og hvilke nye bygninger opstår og til hvilket formål. 

(Arrangementet er bevilget af Bispebjerg Lokaludvalg).

Oktober 2022

Tirsdag 25-10. kl. 18.00-"20". Gratis debatoplæg/foredrag med Carl Emil Lind Christensen.Kom og mød Carl Emil fra Lærlingeoprøret, og hør ham fortælle om den kulturelle klassekamp, som skal gøre det lige så prestigefyldt at være dygtig til at bruge sine hænder som hovedet.

Sted: Præstelængen 7, kælderen (Følg pilene fra hjørnet af Birkedommervej og Præstelængen).

Arrangør: Agendaforening Nordvest i samarbejde med Foreningen Birkedommervej. (Foredraget er sponsoreret af Bispebjerg Lokaludvalg).

November 2021

Torsdag 11.11Kl. 19 - "21": Gratis foredrag. Haver i slummen. For at overleve? Eller for at leve?

Om oplægsholderne: Rasmus Bering er stifter og leder af ‘Dreamtown’, en ny dansk organisation, der arbejder for, at unge mennesker i nogle af verdens mest udsatte byområder får mulighed for at skabe de byer, de drømmer om at vokse op i. og Morten Lynge Madsen, som er leder af PlanBørnefondens udviklingsarbejde i byerne.

Tilsammen har de mere end 25 års erfaring med byudvikling fra mere end 15 lande i Afrika, Mellemøsten og Asien.

Sted: Karens Hus, Bispebjerg Bakke 8

(Foredraget er sponsoreret af Bispebjerg Lokaludvalg)

Tirsdag 9.11: Kl. 19 -"21". Foredrag v. historiker Svend Ole Nielsen.

Historien om udviklingen af områderne omkring vejen Bispebjerg Bakke og Bispebjergvej. Følgende behandles: landbrugslandet, Lersøen, kolonihaver, institutioner, Lersøparken, det nedlagte kommunale gartneri, Bjørn Nørgård byggeriet m.v.

(Foredraget er sponsoreret af Bispebjerg Lokaludvalg)

Oktober 2021

Mandag 11.10. kl. 19 - "21". Foredrag: "GIFTIGE PLANTER TIL HVERDAG OG FEST".

Det er jo udbredt i disse år, at vi udvider vores repertoire af urter til at spise – Per Mølgaard har skrevet den bedste bog på dansk om emnet i samarbejde med giftlinjen på Bispebjerg Hospital. Her får du en indføring i emnet af forfatteren, som også medbringer bogen til salg.

(Aftenen er støttet af Bispebjerg Lokaludvalg.)

Lørdag 2.10. Kig ind, når du kan!

KL. 13-16. IDE-HØSTMARKED i Karens Hus, Bispebjerg Bakke 8 om noget enhver af os kan gøre for en bæredygtig hverdag. Gratis adgang for alle.

(Arrangement støttet af Bispebjerg Lokaludvalg).

September 2021

Aktivitetes info: Vild Visions Måned, september 2021.

Dato: Søndag 5.9 kl. 13-16. Fredag 10.9 kl. 15-18. Fredag 24.9 kl.15-18 Søndag 26.9 kl. 13-16.

Sted: Karens Hus, Bispebjerg Bakke 8, 2400 Kbh. NV

Organisation: Agendaforening Nordvest og foreningen Grøn Hverdag.

Tilmelding: Offentlig adgang uden tilmelding.